Nu! Nog níet op Spotify en Itunes….?!

Echt alles ging allemaal nét, volgens plan. Een artwork perfectioneren vlak vóór ie naar de drukker moet, een isrc-code aanvragen voor je nummer in één dag terwijl het normaal drie dagen duurt, nog ff snel de DDP master opvragen, even een site maken in een week…
Alles is allemaal net op het nippertje gelukt. Ik had alles super goed en ruim gepland, maar met creatieve processen gaat het nou eenmaal zo. Het begint ruim, en eindigt op het nippertje. Behalve één laatste puntje. Klein beetje cruciale puntje. Over het hoofd.. gezien.

Spotify, Itunes, Deezer…
Ik zat vanochtend klaar om Slagroom te uploaden op een muziek-distributie-site. Een plek waar je je muziek kan uitbrengen zodat het mooi op Spotify (en alle plekken waar de muziekbusiness om draait) komt te staan. Alleen bleek dat het zo’n 2 weken verwerkingstijd nodig heeft om uiteindelijk terecht te komen bij bijv. Itunes.. Iets wat ik normaal wel zie. Maar nu, wanneer ik productieleider, manager, typograaf, websitebouwer en conceptontwikkelaar tegelijkertijd ben, niet.
Ik hoor steeds vaker dat dat ook gewoon heel normaal is (productieleider, manager, typograaf, websitebouwer en conceptontwikkelaar tegelijkertijd zijn) als muzikant. Maar ironisch genoeg staat in dat rijtje dan weer niet de functie muzikant 😉

Ik ben afgelopen maanden ook oprecht meer andere dingen geweest dan muzikant. Met ontzettend veel plezier, frustraties & leergierigheid. Maar nu het einde zo nadert, en ik terug kijk, beschouw ik het niet per se als normaal. En ook zeker niet als gezond. Maar damn, wel fucking interessant en super leerzaam. Zoals sommigen van jullie weten is één van mijn demonen ‘doodsangst’ (bang om dood te gaan, bang dat anderen dood gaan, dat soort dingen). Maar afgelopen maanden was ik nergens bang voor. Want ik had een drive, ik wilde een resultaat (mooi artwork, website, enz) en daarvoor moest ik iets leren. SNEL! En leren blijkt echt een geweldige remedie tegen bang zijn om alles te verliezen. Mijn geest is te druk bezig met doen waar ie voor is gemaakt: leren & leven.

En terwijl ik dat aan het doen was… vergat ik even te lezen.
‘Upload your track at least 3 weeks before your release’

Al dat werk voor niks? Voor geen perfecte release?
Ik denk dat ik te moe ben om hier te veel van te balen en zie alleen maar de positieve effecten:

– een nieuwe blog
– ontwikkeling van de eigenschap ‘geduld’ bij mijn luisteraars.
– slow art (hier over later meer 🙂 )

Slagroom hopelijk dus zsm ook te luisteren via Spotify & Itunes & de hele reutemeteut 😉